Het profiel van een bijzondere verzekeraar

Casus: Positionering 

Een verzekeraar die dekkingen biedt waar andere verzekeraars niet aan durven. De vraag was: hoe positioneer je zo’n bedrijf, welk corporate image is gewenst? De negatieve connotaties lagen op de loer voor deze verzekeraar, die vooral bekend was door zijn klantenbestand van brokkenpiloten.

De oplossing lag erin het aanbod juist naar het positieve te draaien. Namelijk: dit is de verzekeraar waar je ook in bijzondere situaties terecht kunt, al is het tegen bijzondere voorwaarden. De nadruk leggen op het vangnet dat deze verzekeraar biedt. Wat bondig werd samengevat in de pay-off: Rialto. Tóch verzekerd.

De positionering is vervolgens in alle uitingen doorgezet, zowel in advertenties voor de zakelijke markt als bijvoorbeeld in de folders. In een van de jaarverslagen kozen we voor storytelling om de propositie tot leven te brengen – echte verhalen van mensen die echt hadden kunnen zijn.

Daarbij gaven we ook aandacht aan andere bijzondere – en soms leuke – verzekeringen. Polissen voor bijzondere sportauto’s, voor praalwagens, woonwagens. En aandacht voor de sociale functie van bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekeringen voor uitzonderlijke pechvogels.

Maar misschien wel het belangrijkste is dat de opdrachtgever de positionering door de jaren heen heeft willen vasthouden. Want een goede positionering wortelt pas echt als je het consequent en langdurig blijft uitdragen.